Foto bespreking

Tijdens het voorbije clubkampioenschap kregen we van de jury heel wat tips en opmerkingen over onze gebruikte beelden. Op deze bijeenkomst overlopen we de opmerkingen en brengen we de tips onmiddellijk in de praktijk.
We plaatsen ook gelijkaardige beelden eens naast elkaar om zo beter en mindere zaken eens naast elkaar te zien.

Fotoreportage USA & Cuba

Hans trok in 2017 naar de west-kust van Amerika. Hij laat ons een selectie zien uit zijn gemaakte fotos van deze trip.
2017 was blijkbaar het jaar van de verre reizen, want ook Jessica trok naar Cuba. Ook daar krijgen we een selectie uit haar gemaakte beelden te zien.

Stadsbezoek Rijsel

Voor deze dag-uitstap zal Luc Desimplelaere ons gidsen doorheen de stad Rijsel.

Lille of beter Rijsel, is onze dichtstbijzijnde Metropool. De stad ooit onderdeel van Vlaanderen is sinds de 17e eeuw bij Frankrijk, en jawel te danken aan Louis katorze, maar daar vertel ik meer over ter plaatse. Getuige zijn de nog vele Vlaamse invloeden in de bouwstijl en het bier…. De Bourgondiërs zijn hier nog baas geweest en is te merken aan de luxeshops in “Vieux Lille” met superieure gebak en suikergoed winkels. Ik weet het, we zijn hier niet om te shoppen en te snoepen maar om te fotograferen, daarom enkele leuke straatjes in het oude stadsdeel, een paar kerken en vele historische gebouwen waar meestal “restaurant” op staat …
Rijsel is gemakkelijk bereikbaar met de trein. Vanaf het station starten we onze stadswandeling richting centrum. We voorzien een lunch, waarna we nog een wandeling en een metrotrip plannen.
Precieze tijdstip van vertrek en gegevens van de trein, lunch, enz. worden later nog gegeven.
Luc D.

Leegstaand gebouw

Oude of leegstaande gebouwen zijn zeer in trek bij fotografen, en al lang aanwezig op ons verlanglijstje.
één van onze leden heeft het voor elkaar gekregen om toegang te bekomen in een leegstaand Harelbeeks gebouw. Dus we nemen de stier bij de horens en maken er een clubactiviteit van.

Venetiaans carnaval Annevoie

Jaarlijks brengen "les Costumés De Venise " een bezoek aan de tuinen van Annevoie, zeker de moeite om eens mee te maken.

In de voormiddag lopen de gemaskerde personen rond in de tuinen en laten zich gemakkelijk fotograferen.

Over de middag is er gelegenheid om ter plaatse iets te eten. Een frietje, een hamburger, een biefstuk of zelfs een champagnegerechtje. Je kan ook je pic-nic meebrengen.

Om 13u verzamelen we terug op de parking en rijden naar Namen (stadsbezoek/citadel). We parkeren ons op de parking Esplanade de la Citadelle.

Graag inschrijven t/m woensdag 16 mei.

Wit-zwart omzettingen

Een van onze nieuwe leden 'Jos Valcke' maakt zeer mooie wit/zwart omzettingen. Dus zeker iets nuttigs om ook eens te laten zien aan de andere leden.
Indien er tijd over is, kan hij ook de mogelijkheden eens laten zien van de software 'Capture One'. Deze software wordt ook al gebruikt door Hans en Kevin. Zo zien we ook eens de verschillen met Lightroom.

Vliegtuigspotten Zaventem

Met de geïnteresseerde leden gaan we vliegtuigen spotten te Zaventem. Iets inplannen voor de echtgenotes leek ons niet haalbaar.

We verzamelen vanaf 6h45 aan het spoor, om stipt om 7h te vertrekken. Wij rijden natuurlijk kostendelend zoals gebruikelijk.

De nieuwe spotters plaatsen zijn gelokaliseerd en er werden nog een paar extra plaatsjes gevonden waar er te spotten valt.

Een telelens is een must, maar vergeet ook zeker niet van wat kleiner zoombereik mee te brengen. Op bepaalde plaatsen valt met een 70 ook goed te werken, daar was een 150mm al te veel om deftig te werken.

Gelieve ook voor de middag een picknick mee te brengen. Er is geen uur bepaald om terug huiswaarts te keren ( we denken aan de vroege namiddag), zodoende we toch iets te eten hebben rond de middag.
Als de weergoden ons goed gezind zijn, zal het zeker een leuke voormiddag worden.

Vakantiefotografie

We bieden op deze bijeenkomst iedereen de kans om zijn vakatiefotos te laten zien aan de andere leden. Zo krijgen we een beter zicht van wat er waar te zien is. Dat kan evengoed beelden zijn vanuit ons eigen belgen land.
Graag met onderstaand formulier door te geven hoeveel tijd je wenst te benutten om uw beelden te laten zien.

Kermisweekend

Het kermisweekend is de enige bron van inkomsten voor ons. We doen dan ook een oproep naar alle leden om tijdens het weekend een handje te komen helpen. Vele handen maken licht werk…… Het opzetten start de zaterdag vanaf 8h30 à 9h. Het terras is de zaterdag open vanaf 14h, de zondag van 10 tot 12h en van 14 tot 22h. De zondag bieden we over de middag een koude schotel aan voor de leden en hun partner, dit tegen kostprijs.
Nodig zeker ook vrienden en kennissen uit op ons terras.....

Audiovisuele reeksen

We zoeken nog een spreker om ons wat meer info te bezorgen over het maken van audiovisuele reportages.
Verdere info volgt.