Foto bespreking

Tijdens het voorbije clubkampioenschap kregen we van de jury heel wat tips en opmerkingen over onze gebruikte beelden. Op deze bijeenkomst overlopen we de opmerkingen en brengen we de tips onmiddellijk in de praktijk.
We plaatsen ook gelijkaardige beelden eens naast elkaar om zo beter en mindere zaken eens naast elkaar te zien.

Fotoreportage USA & Cuba

Hans trok in 2017 naar de west-kust van Amerika. Hij laat ons een selectie zien uit zijn gemaakte fotos van deze trip.
2017 was blijkbaar het jaar van de verre reizen, want ook Jessica trok naar Cuba. Ook daar krijgen we een selectie uit haar gemaakte beelden te zien.

Stadsbezoek Rijsel

Voor deze dag-uitstap zal Luc Desimplelaere ons gidsen doorheen de stad Rijsel.

Lille of beter Rijsel, is onze dichtstbijzijnde Metropool. De stad ooit onderdeel van Vlaanderen is sinds de 17e eeuw bij Frankrijk, en jawel te danken aan Louis katorze, maar daar vertel ik meer over ter plaatse. Getuige zijn de nog vele Vlaamse invloeden in de bouwstijl en het bier…. De Bourgondiërs zijn hier nog baas geweest en is te merken aan de luxeshops in “Vieux Lille” met superieure gebak en suikergoed winkels. Ik weet het, we zijn hier niet om te shoppen en te snoepen maar om te fotograferen, daarom enkele leuke straatjes in het oude stadsdeel, een paar kerken en vele historische gebouwen waar meestal “restaurant” op staat …
Rijsel is gemakkelijk bereikbaar met de trein. Vanaf het station starten we onze stadswandeling richting centrum. We voorzien een lunch, waarna we nog een wandeling en een metrotrip plannen.
Precieze tijdstip van vertrek en gegevens van de trein, lunch, enz. worden later nog gegeven.
Luc D.

Leegstaand gebouw

Oude of leegstaande gebouwen zijn zeer in trek bij fotografen, en al lang aanwezig op ons verlanglijstje.
één van onze leden heeft het voor elkaar gekregen om toegang te bekomen in een leegstaand Harelbeeks gebouw. Dus we nemen de stier bij de horens en maken er een clubactiviteit van.

Venetiaans carnaval Annevoie

Jaarlijks brengen "les Costumés De Venise " een bezoek aan de tuinen van Annevoie, zeker de moeite om eens mee te maken.
In de voormiddag lopen de gemaskerde personen rond in de tuinen en laten zich gemakkelijk fotograferen.
In de namiddag bezoeken we de stad Namen

Wit-zwart omzettingen

Een van onze nieuwe leden 'Jos Valcke' maakt zeer mooie wit/zwart omzettingen. Dus zeker iets nuttigs om ook eens te laten zien aan de andere leden.
Indien er tijd over is, kan hij ook de mogelijkheden eens laten zien van de software 'Capture One'. Deze software wordt ook al gebruikt door Hans en Kevin. Zo zien we ook eens de verschillen met Lightroom.

Vliegtuigspotten Zaventem

Een echte uitstap wordt het niet. Enkel met de geïnteresseerde leden gaan we vliegtuigen spotten op de luchthaven van Zavemtem.
Verder details volgen. Ook de opgegeven tijdstippen kunnen nog veranderen.
Bij interesse gelieve uw naam op te geven in het onderstaande formulier, zodat we U op de hoogte kunnen houden over deze activiteit.

Jaarlijkse BBQ

Aangezien het grote succes van onze BBQ vorig jaar willen we ook deze keer niet afwijken van de formule. We voorzien een aperitief met lekkere hapjes op de BBQ. Traditiegetrouw grillen we een côte à l'oske en serveren we jullie een waaier aan groentjes. Dit alles met een lekker glaasje. Als dessert kunnen jullie weer genieten van een stukje confituurtaart met een bakje koffie. Dit alles voor de prijs van 25€. (drank inbegrepen) Inschrijven voor 3 juli

Ook gaat dit jaar opnieuw de wedstrijd voor de kleintjes door. Dat is een wedstrijdje voor de partners of gezinsleden van onze leden. 5 beelden in te sturen voor 5 juli naar Pierre Deblock. Graag de werken bezorgen als "titel.jpg" bv "zonsondergang.jpg" Het is geen verplichting de beelden op maat te brengen.

Vakantiefotografie

We bieden op deze bijeenkomst iedereen de kans om zijn vakatiefotos te laten zien aan de andere leden. Zo krijgen we een beter zicht van wat er waar te zien is. Dat kan evengoed beelden zijn vanuit ons eigen belgen land.
Graag met onderstaand formulier door te geven hoeveel tijd je wenst te benutten om uw beelden te laten zien.

Kermisweekend

Het kermisweekend is de enige bron van inkomsten voor ons. We doen dan ook een oproep naar alle leden om tijdens het weekend een handje te komen helpen. Vele handen maken licht werk…… Het opzetten start de zaterdag vanaf 8h30 à 9h. Het terras is de zaterdag open vanaf 14h, de zondag van 10 tot 12h en van 14 tot 22h. De zondag bieden we over de middag een koude schotel aan voor de leden en hun partner, dit tegen kostprijs.
Nodig zeker ook vrienden en kennissen uit op ons terras.....